Balkabaklı Çıtır Börek

Balkabaklı Çıtır Börek
18 Eylül 2020

Cadılar Bayramı'nın sembolü olan bal kabağı, genellikle kabak tatlısı tarifi ile karşımıza çıkar. Hamur işi yemeklere çok yakışan bal kabağı ile nefis bir börek yapmaya hazır mısınız? Gelin, evde bal kabaklı börek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabaklı Çıtır Börek için

Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 500 gr tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam
Balkabaklı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabaklarını derin bir tencereye alın. Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  2. Bal kabaklarını ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın.
  3. İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin. Altı üçgen elde edecek şekilde kesin. Bal kabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın.
  4. Rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin.
  5. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo