Abagannuçlu Börek

Abagannuçlu Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Abagannuçlu Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 2 patlıcan
  • 3 kırmızıbiber
  • 5 domates
  • 2 diş sarımsak
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Abagannuçlu Börek

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanların sapını kesmeden yeşil kısımlarını ayıklayın ve birkaç yerinden çatalla delin. Fırın kabına patlıcan, domates ve biberleri dizip fırında közleyin. Sarımsakları ezin. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup bıçak yardımıyla tahta üzerinde incecik kıyın. Sebzeler, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her birinin üzerine zeytinyağı sürün. Geniş kenarlarına uzunlamasına harçtan yayıp rulo yapın tekrar içe doğru kıvırarak sarın. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo