Yarım su bardağı rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Tavuk But Sarma
Nasıl Yapılır
Zeytinyağını tavada ısıtın. Dolmalık fıstık, yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar biraz yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tavuk butlarını tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanak harcını butların üzerine paylaştırın.
Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edip butları sarın. Fırın ipiyle bağlayın.
Hazırladığınız butları una bulayıp ısıttığınız yağda her iki taraflarını da 2-3 dakika kızartın.
Fırın kabına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.