Düdüklüde Tavuk Haşlama

Düdüklüde Tavuk Haşlama
06 Ağustos 2024

Düdüklüde Tavuk Haşlama ile hem pratik hem de lezzetli bir öğün hazırlayın! Taze tavuk, sebzeler ve baharatların mükemmel uyumu, düdüklü tencerenizin hızlı pişirme özelliğiyle birleşince, sofralarınızı şenlendiren harika bir yemek ortaya çıkıyor. 20-25 dakikada tamamlanan bu lezzetli haşlamayı gelin birlikte hazırlayalım.

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Düdüklüde Tavuk Haşlama kaç kaloridir?

Bir porsiyon Düdüklüde Tavuk Haşlama 220 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Düdüklüde Tavuk Haşlama için

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk 
  • 1 adet  soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 defne yaprağı 
  • 1.5-2 litre su 
Düdüklüde Tavuk Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Tavuğu iyice yıkayın ve temizleyin.
  2. Soğanı ikiye kesin, havuçlar, kereviz saplarını ve patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. 
  3. Düdüklü tencerenizi orta ateşte ısıtın ve tavuğu ekleyin. 
  4. Tencereye doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve patatesi ve baharatları ekleyin.
  5. Tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  6. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdükleme özelliğini açarak yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. 
  7. Pişirme süresinin sonunda, tencerenin buharını dikkatlice salın ve kapağı açın. Tavukların iyice piştiğinden emin olun.
  8. Düdüklüde Tavuk Haşlama servise hazır dilerseniz yanında haşlanmış sebzelerle veya tercihinize göre bir garnitürle sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Tavuk haşlamayı pilav, patates püresi veya ekmek ile servis ederek daha doyurucu bir öğün elde edebilirsiniz.
  • Yanında bir salata veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pişme süresi tavuğun büyüklüğüne ve parçalarına bağlı olarak değişebilir.
  • Tavuğun pişmesi sırasında oluşan suyu çorba olarak da kullanabilirsiniz, suyu süzerek ayrı bir tencerede kaynatıp baharat ekleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo