Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları

Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları
28 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları için

Malzemeler

  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 soğan
  • 2 limon
  • 2 baş iri sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Üzeri için

  • 1 ölçü demi glace sos
Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları

Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyup iri doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soymadan dişlerini ayırın. Limonları yıkayıp ince dilimleyin. Tavuk butlarını fırın tepsisine alın. Soğan, sarımsak ve limon dilimlerini ekleyin. Üzerine tuz, tane karabiber, toz karabiber, kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine demi glace sos gezdirerek sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo