Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk
23 Şubat 2023

Dışı çıtır çıtır yufka, içinde sotelenmis sebzelerle buluşan beşamel soslu tavuk etleri... Hem lezzet hem görsel olarak bir şölen.

Okurlarımızdan gelen tavuk ciğer pate ve kremalı sebzeli tavuk tarifine mutlaka göz atın. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk / hindi eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan sıvıyağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
  3. Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
  4. Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir.
  5. Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
  6. Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
  7. Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( Özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır.)
  8. Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
  9. Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı)
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo