Çin Usulü Tavuk Eti

Çin Usulü Tavuk Eti
16 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çin Usulü Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr taze börülce
  • 100 gr brokoli
  • 5 diş sarımsak
  • 6 taze soğan
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 6 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
Çin Usulü Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Börülceleri kaynayan suya atarak 5 dakika haşlayın. Sıcak sudan çıkarıp buzlu soğuk suya atarak soğumaya bırakın.
  2. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve yüksek ateşte zeytinyağı ile soteleyin.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
  4. Parçalara ayrılmış brokoli, verev doğradığınız taze soğanlar, börülce, küp doğradığınız biberler ve tavuk suyunu ekleyip soteleyin.
  5. Soya sosunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo