Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık
22 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık için

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 6 patlıcan
  • 400 gr taze bezelye
  • 2 tavuk but fileto
  • 2 domates
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2-3 dal dereotu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. 
  2. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın. Patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. 
  3. Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 
  4. Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin. Tavuk etlerini ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin.
  5. Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bezelyeleri ekleyip karıştırın. 3-4 dakika sonra ateşten alın. 
  6. Patlıcanları tencereye dizin. Her birinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştırın. Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirin.
  7. Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo