Bademli Tavuk Sote

Bademli Tavuk Sote
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bademli Tavuk Sote için

Malzemeler

  • 300 g parça tavuk göğüs eti
  • 200 g parça tavuk but
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük boy soğan (İnce doğranmış)
  • 3 adet sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1-2 adet kapya biber (İnce doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su
Bademli Tavuk Sote

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini 1 yemek kaşığı pekmez, ince kıyılmış sarımsaklar ve sirke ile karıştırın.
  2. Pekmezli tavuk etleri ve bademleri iyice ısıtılmış geniş bir tavada, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte kavurun. Rengi değişince ocaktan alıp kenarda bekletin.
  3. Aynı tavanın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sırasıyla ince doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin.
  4. yemek kaşığı sıcak su ekleyerek sotelemeye devam edin. Kavurduğunuz sebzeleri ocaktan alıp tavuk etlerinin üzerine serpin.
  5. Tavanın içine kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip domates püresini ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tavuklu sebzeli karışımı, tuzu ve baharatını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç dakika kaynattıktan sonra en son sıcak suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, orta ateşte, 15 dakika pişirin.

Düşük kalorisiyle diyet listelerinde yer verebileceğiniz domatesli tavuk sote tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo