- Ekmek kırıntısı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi
bir sos tenceresine alın. Ekmek
kırıntıların rengi kahverengi olup çıtırlaşana
kadar pişirin.
- Geniş bir karıştırma
kabında kıyma, parmesan peyniri, ayrı
bir kasede çırptığınız yumurta, kapari,
ılınan çıtır ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi
ilave edip yoğurun.
- Harçtan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle
yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri yapışmaz
yüzeyli bir tavada zeytinyağında rengi
hafif kahverengi oluncaya kadar kızartın.
- Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine
alarak fazla yağını çektirin. Tavuk suyu ve
toz şekeri bir kasede karıştırın. Köfteleri
yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
- Üzerine
karıştırdığınız tavuk suyu ve toz şekeri
ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 derece
fırında 20 dakika pişirin.
- Üzeri için fıstık
ve bir saat kadar sıcak suda beklettiğiniz
kuş üzümünü yapışmaz yüzeyli bir tavada
kavurun.
- İnce kıydığınız maydanozu ilave
edip ocaktan alın. Köfteleri bir servis tabağında
alın. Üzerini fıstıklı kuş üzümü ile
süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yeni tatlar keşfetmek için hardal soslu isveç köfte tarifine göz atın.
Teşekkür ederiz.