Pazılı Köfte

Pazılı Köfte
18 Eylül 2020
Kalsiyum, K vitamini ve magnezyum içeren pazı, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Kemikleri güçlendiren bu besin, diyabet hastalarına da önerilir. Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerine karşı vücudu korur. Hazırsanız, düşük kalorili nefis pazılı köfte tarifine geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 250 gr pazı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Ayçiçek yağı
  • 3 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köfte harcı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu

Sosu için

  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Pazılı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, bayat ekmek içi, sarımsak, köfte harcı, yumurta sarısı ve baharatı Pazıyı küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Soğan ve pazıyı ilave ederek kavurun. Kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açın.
  3. İçerisine hazırladığınız pazılı harçtan ekleyerek kapatın. Önce una daha sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayarak kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  4. Başka bir tavada rendelenmiş domatese tuz ve zeytinyağı ekleyip pişirin. Köfteleri domates sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kabak köftesi tarifine de göz atın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo