Bozbaş Köftesi

Bozbaş Köftesi
01 Şubat 2023

Bozbaşaş köfte, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Azerbaycan mutfağına ait olan bu yemek, sulu bir şekilde yenir. Azerbaycan mutfağında 'Daş köfte' ismiyle de bilinir. Ülkemizde ise en çok Iğdar ve Kars şehirlerinde tüketilir. Yapımında hem kıyma, hem de biftek kullanılır. Ayrıca bezelye ve pirinç ile zenginleştirilir. Daş köftesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için lobya çorbası, badambura ve narnumru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bozbaş Köftesi için

Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 30 gr biftek
  • 1 soğan
  • 50-60 gram bezelye 
  • 50-60 gram pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 çay kaşığı tarhun kurusu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 adet domates
Bozbaş Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür. 
  2. Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın. 
  3. Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. 
  4. Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
  5. Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Bölgelere ya da damak tadına göre patates ekleyerek pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo