Şehrazat Tatlısı
Kuzu ve dana etiyle hazırlanan soğanlı köfte, salçalı sos eşliğinde sunulur. Köfteler misket şeklinde hazırlanır ve arpacık soğan ile kavrulur. Malzemeleriniz hazırsa, kalabalık sofralara çok yakı��acak arpacık soğanlı köfte tarifine geçebiliriz.
Kıymaları ve rendelenmiş soğanı yoğurma kabına alın. İyice yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp tavada pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra köfte, tuz ve karabiberi ekleyerek 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.