Soslu Dana Rosto

Soslu Dana Rosto
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Dana Rosto için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kg dana nuar
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6~7 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Soslu Dana Rosto

Nasıl Yapılır

Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Dana nuarı tencereye aktarıp her iki tarafını kızartın ve tencereden alın. Aynı tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve halka şeklinde doğradığınız havucu ekleyip soteleyin. Un ve 1 su bardağı suyla karıştırdığınız salçayı ekleyip karıştırın. Kızarttığınız eti tekrar tencereye alın. Üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo