Soğanlı Ciğer Tava

Soğanlı Ciğer Tava
21 Haziran 2023

Ciğeri genellikle kızartma olarak yiyorsanız bu versiyonuna da bayılacaksınız. Bol soğan ve baharatlar ile hazırlanan soğanlı ciğer kavurma sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet olacak. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz, meşhur Edirne usulü ciğer tava tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soğanlı Ciğer Tava için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 2 iri soğan
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı un
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Soğanlı Ciğer Tava

Nasıl Yapılır

  1. Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın.
  2. Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  3. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
  4. Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın.
  5. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
  6. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ciğerin zarını ayıklamayı unutmayın. 
  • Taze ciğer kullanmaya özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo