Şeftali Kebabı

Şeftali Kebabı
03 Aralık 2024

Kıbrıs'ın sevilen lezzetlerinden birini sizlerle paylaşmak isteriz. Şeftali kebabı Kıbrıs'a ait bir kebaptır. Koyun veya keçinin gömlek yağından yapılır. Gömlek yağının içerisine kıymalı harç koyularak pişirilir. Şişte veya ızgarada pişirilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, Ayfer Yavi'den Kıbrıs usulü şeftali kebabı tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Şeftali Kebabı için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Kuzu terpi (gömlek - incesi tercih edilmeli)
Şeftali Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kıymaya ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. 
  2. Kıyılmış maydanozu ekleyerek yoğurmayı tamamlayın ve elinizle uzunlamasına şekillendirin. 
  3. Köfteleri kare kesilmiş terp içine koyup yaprak sarma gibi sarın. 
  4. Şişlere geçirip mangalda ya da tepsiye dizip 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Servis Önerisi

Yanında salata ya da pilavla servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Eğer şişte ya da ızgara da pişirmek istemezseniz ocakta tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  • Kıymayı kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo