Şeftali Kebabı

Şeftali Kebabı
03 Mayıs 2024

Kıbrıs'ın sevilen lezzetlerinden birini sizlerle paylaşmak isteriz. Şeftali kebabı Kıbrıs'a ait bir kebaptır. Koyun veya keçinin gömlek yağından yapılır. Gömlek yağının içerisine kıymalı harç koyularak pişirilir. Şişte veya ızgarada pişirilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü şeftali kebabı tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Şeftali Kebabı için

Malzemeler

  • 300 gr yağsız kıyma 
  • Gömlek Yağı 
  • 1 adet soğan 
  • 4-5 dal maydanoz 
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Şeftali Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı rendeleyin. Fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. 
  2. Maydanozu ince ince doğrayın ve soğanın yanına ekleyin.
  3. Galeta unu ve baharatları ilave edin. 
  4. Kıyma ile birlikte yoğurun. 
  5. Yıkanan ve temizlenen gömlek yağından parçaları tezgaha serin. 
  6. Köfteleri porsiyonladıktan sonra gömlek yağının içerisine sarın. 
  7. Izgarada ya da şişte pişirin. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi

Yanında salata ya da pilavla servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Eğer şişte ya da ızgara da pişirmek istemezseniz ocakta tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  • Kıymayı kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo