Fırında Kuzu Kaburga

Fırında Kuzu Kaburga
21 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Kuzu Kaburga için

Malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kaburga
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Fırında Kuzu Kaburga

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  2. Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla etinizin üzerine sürün.
  3. Soslu etinizi yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
  4. Dinlenen etinizi bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  5. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
    Dilerseniz, yüksek proteinli kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo