Dana Eti Buğulama

Dana Eti Buğulama
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Dana Eti Buğulama için

Malzemeler

  • 600 gr dana eti
  • 100 gr arpacık soğanı
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım su bardağı iç bezelye
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Dana Eti Buğulama

Nasıl Yapılır

Tereyağını tencereye alıp eritin ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Havucu iri doğrayıp ilave edin. Küp doğranmış patates, domates, biber ve bezelyeleri ekleyin. Bir kasede limon suyu, yumurta sarısı ve unu karıştırın. Yemeğin suyundan bir miktar içine ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye ilave edip sebzeler ve et yumuşayana kadar pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo