Alacalı soyup iki parmak kalınlığında kestiğiniz
patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları 75 gr tereyağında kızartın.
Aynı
yağda dolmalık biberleri de kızartın. İri parçalar
şeklinde doğranmış eti, 15 gr tereyağı,
dörde bölünmüş soğanları, kabuklarını soyup
küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip kısık
ateşte 45 dakika pişirin.
Suyunu çekince patlıcanları,
biberleri ve suyu ilave edin. Tencerenin
kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayana
yaklaşık 1 saat daha pişirin.
Etleri kevgir
ile suyunu süzerek bir kaba alın ve kalan sosu
sonradan kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Sonrasında şişlere sırasıyla birer parça et,
patlıcan ve biber dizerek malzemeler bitene
kadar aynı işlemi tekrarlayın ve şişleri bir tepsiye
dizin.
Üzerine halka kesilmiş domates ve
tencerede kalan sosu hafif sulandırarak dökün
ve fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak
servis yapın.
Teşekkür ederiz.