Hindi Köftesi

Hindi Köftesi
07 Temmuz 2024

16. yüzyıldan beri sofralarda yer alan hindi, bağışıklık sistemini koruyan besinler arasındadır. İçeriğinde demir, protein, fosfor gibi mineraller barındırdığı için, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Salata, dolma ve köfte yapımında kullanılır. Kansızlığı giderici bir etkisi vardır. Aynı zamanda zihinsel gelişimi de destekler. Malzemeleriniz hazırsa, kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında hindi köftesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Hindi Köftesi Kaç Kaloridir?

Hindi köftesinin bir adedi 45, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kaloridir. İçeriğinde bol miktarda mineral barındıran bu tarifi, diyet listelerine bir porsiyon olarak ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Hindi Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr hindi kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı maydanoz
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hindi Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindi etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin.
  2. Hindi kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, kimyon, köri, biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun.
  3. Tuz ve karabiber ilave edin. Yumurta ve galeta ununu da ekleyip iyice karıştırın. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin.
  4. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp top seklinde yuvarlayın ve kızgın yağda hafif kızartın.
  5. Köfteleri fırın ızgarasına dizip 10-15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Hindi köftesini, pirinç pilavı ve pita ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mutfak robotu kullanmıyorsanız, hindi kuşbaşını kasapta iki kez çektirebilirsiniz.
  • Köfteyi hazırlarken tüm malzemeleri karıştırın ve kıvam alıncaya kadar elinizle yoğurun.
  • Galeta unu yerine ufalanmış bayat ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız soğan ve sarımsağı mutlaka rendeleyin. Aksi takdirde köftenin tadını bastıracaktır.
  • Köfteleri pişirmeden önce 10 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurun ve şekil verin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo