Hardal Soslu Lüfer Izgara

Hardal Soslu Lüfer Izgara
10 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hardal Soslu Lüfer Izgara için

Malzemeler

  • 1 lüfer (ağırlığı yaklaşık 1.250 kg)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Karabiber

Hardallı sos için

  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 konserve sardalye
  • Yarım limonun suyu
Hardal Soslu Lüfer Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Lüferi temizleyip bol suyla yıkayın. Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  2. Lüferin üzerine döküp en az 1 saat bekletin. Hardallı sos için, tereyağını eritip un, su ve şarap sirkesini ekleyin.
  3. Hardal ve doğranmış sardalyeyi de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin.
  4. Son olarak limon suyunu ekleyip 2-3 dakika da pişirdikten sonra ocaktan alın. Lüferi ızgarada pişirin. Hardallı sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo