Hamsi Mücver

Hamsi Mücver
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Mücver için

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 4 dal taze nane
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Nane yaprağı
Hamsi Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün. Maydanoz, un, dereotu, soğan, nane ve sarımsakları ince kıyıp kabağa ilave ederek harmanlayın.
  2. Temizlenmiş hamsileri ikiye bölüp karışıma ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  4. Közlenmiş kırmızıbiber ve nane yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo