Fırında Patatesli Hamsi

Fırında Patatesli Hamsi
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Patatesli Hamsi için

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 3 orta boy patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3~4 defne yaprağı
Fırında Patatesli Hamsi

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın.
  2. Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın.
  3. Fırın kabına harçtan biraz serpin. Üstüne hamsileri dizin. Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin.
  4. Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defne yapraklarını en üste yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.

Kolayca hazırlayabileceğiniz hamsi buğulama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo