Çinekop Buğulama

Çinekop Buğulama
03 Ekim 2023

Lüfer balığının 11-15 cm'lik haline çinekop denir. Balık çeşitleri arasında çok sevilen çinekop, ülkemizde en çok Marmara ve Karadeniz'de görülür. Çinekop buğulama, sebzeler ile birlikte pişirilen oldukça lezzetli bir yemek. Kış aylarında hem sağlık deposu, hem de oldukça lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, çinekop buğulama tam size göre. Çinekop buğulama için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için asma yaprağında çinekop, yaprak çinekop ve kağıtta çinekop tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çinekop Buğulama için

Malzemeler

  • 7 adet çinekop 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Karabiber 
  • 1 adet limon 
Çinekop Buğulama

Nasıl Yapılır

  1. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. 
  2. Soğan, havuç ve patates halka halka doğranır. 
  3. Tepsiye havuç, patates ve soğan dizilir. Üzerine balıklar dizilir ve dilimlenmiş limon aralarına koyulur. 
  4. Sarımsak ezilir. Zeytinyağı içerisine sarımsak, tuz, karabiber koyularak iyice çırpılır ve balıkların üzerinden gezdirilir.
  5. Fırın tepsisinin üzeri bir yüzü yağlı kağıt bir yüzü alüminyum folyo ile kapatılır. 
  6. 190 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.  
Püf Noktası
  • Bu tarife 1 bardak su ekleyerek, kapağı kapalı şekilde tencerede de yapabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo