Sırniki

Sırniki
17 Kasım 2023

Dünya mutfaklarına ilgisi olanlar için, yepyeni bir tarifle karşınızdayız. Bu sefer rotamızı Rusya'ya çeviriyoruz. Rus mutfağında hem kahvaltılık, hem de tatlı olarak sunulan sırniki tarifini mutfaklarımıza konuk ediyoruz. Orijinal ismi 'syrniki' olan bu tarif, çok yakından tanıdığımız pankekleri andırıyor. Genellikle meyvelerle, marmelatlarla ve meyveli soslarla sunulan sırniki, tuzsuz lor peyniri ile zenginleştiriliyor. Ancak süt loru ya da ricotta peyniri de işinizi görecektir. Malzemeler hazırsa, Rus mutfağından nefis sırniki nasıl yapılır birlikte görelim.

İngiliz mutfağından galler keki ve İrlanda mutfağından boxty tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Sırniki için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişirmek için:

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Orman meyveleri
  • Kırmızı meyveler
Sırniki

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir kasenin içerisine lor peynirini alın. Mikser veya çatal yardımıyla peyniri güzelce ezin.
  2. Daha sonra üzerine toz şeker, yumurta, kabartma tozu, ve vanilini ilave ederek karıştırın.
  3. Karışımın içerisine unun 3/4'ünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kalan unu geniş bir kabın içerisine aktarın. Hazırladığınız peynirli hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar kopartın.
  5. Koparttığınız parçaları tek tek, yalnızca unun bulunduğu kaba aktarın. Elinizle unlayarak hamura şekil verin.
  6. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  7. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve hafifçe kızdırın. Yağ kızmaya başladığında hazırladığınız hamurları önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  8. Kızartma esnasında hamurun kenarlarının da piştiğinden emin olun.
  9. Hazırladığınız sırnikileri, meyve ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Hazırlanan peynirli hamur, ele yapışacak bir kıvamda olacaktır.
  • Hamuru kolayca kopartmak için kaşık veya dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
  • Hamurlara istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Hamuru kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Hazırladığınız sırnikileri çikolata ve bal sürerek de ikram edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo