Meksika Usulü Pankek

Meksika Usulü Pankek
02 Şubat 2023

Meksika'da genellikle kahve veya süt ile tüketilen, pankek türüdür. Çikolata ya da reçel ile birlikte tüketilir. Pankekten daha serttir ancak lezzetleri yarışır. Bazı ülkelerde 'gorditas de nata' ismiyle de bilinir. Meksika usulü pankek tarifi için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Portekiz usulü pastel de nata tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Meksika Usulü Pankek için

Malzemeler

  • 200 gr süt kaymağı 
  • 2 yumurta 
  • 175 gr şeker
  • 500 gr un
  • 1 paket şekerli vanilin 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 çimdik tuz
Meksika Usulü Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaseye süt kaymağı koyulur. Kabarana kadar çırpılır. 
  2. Yumurta ve vanilyayı eklenir, iyice karıştırılır.
  3. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırın.
  4. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını eleyin. Islak malzemelerin karışımına yavaş yavaş ekleyin. 
  5. Karıştırabildiğiniz noktaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Ardından elinizle yoğurmaya başlanır. 
  6. Hamur en az yarım saat dinlendirilir.
  7. Hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklara keserek tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi
  • Tatlı ya da tuzlular ile birlikte tüketebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Süt kaymağınız yoksa krema kullanabilirsiniz. 
  • Tatlı ve tuzlu ürünlerle birlikte tüketebilirsiniz. 
  • Yanında kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo