İstiridye Mantarlı Tapas

İstiridye Mantarlı Tapas
01 Ocak 2023

İspanyol mutfağının meşhur tapas tariflerini duymayan yoktur elbet. Bugün sizler için, bol mantarlı ve kolay bir tapas tarifimiz var. Tapas, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan meze çeşitlerine verilen isimdir. Özellikle cafe ve restoranlarda servis edilmesiyle bilinir. Yemeye doyamayacağınız istiridye mantarı ve labne peynirini bir araya getirdik. Tapasları kalabalık sofralarda aperitif olarak sunabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, istiridye mantarlı tapas nasıl yapılır bakalım.

İspanyol mutfağından patatas bravas ve ançüezli tapas tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
İstiridye Mantarlı Tapas için

Malzemeler

  • 3-4 dilim tam buğday ekmeği
  • 150 gram istiridye mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gram labne peyniri
  • 3 dal taze soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz
İstiridye Mantarlı Tapas

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın.
  2. Yağ ısındıktan sonra üzerine sarımsakları ekleyin.
  3. Mantarları yıkayıp güzelce doğrayın.
  4. Sarımsakların kokusu gelmeye başladığında, doğradığınız mantarları içine ilave edin.
  5. Mantarları 2 dakika kavurun. Bu esnada 2 dal taze soğanı ince ince doğrayın.
  6. Mantarların üzerine soya sosu ve taze soğanı ekleyin. 5-6 dakika kapağını kapatarak pişirin.
  7. Servis tabağına ekmekleri dizin ve üzerine labne peyniri sürün.
  8. Mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
  9. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirin. Afiyet olsun.

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Soya sosu kendiliğinden tuzludur. Bu yüzden ekstra tuz eklemeyin.
  2. Lezzetini arttırmak için, sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  3. Tarifte ev yapımı tam buğdaylı ekmek kullanabilirsiniz.
  4. Ekmek dilimlerini servis etmeden önce kızartarak lezzetini arttırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo