Craquelin

Craquelin
14 Eylül 2022

Croquelin, tereyağı, şeker ve un ile yapılan bir hamurdur. Profiterol yapımında kullanılan pate a choux hamurunun üzerine koyularak pişirilir. Profiterol hamuruna lezzet ve çıtırlık katar. İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketebilirsiniz. Bu basit croquelin hamurunu hazırlamak için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Craquelin için

Malzemeler

  • 70 gr un 
  • 70 gr şeker
  • 60 gr tereyağı 
Craquelin

Nasıl Yapılır

  1. Bütün malzeme el ile yoğurularak hamur kıvamına getirilir.
  2. Dolapta soğutulur. 
  3. Merdane yardımı ile incecik açılarak choux hamurlarınız büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. 
  4. Profiterol hamurlarının üzerine koyarak pişirin. 
  5. İçerisine pastacı kreması sıkarak tüketin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo