Japon Omleti (Tamagoyaki)

Japon Omleti (Tamagoyaki)
05 Haziran 2024

Tamagoyaki yani japon omleti oldukça popüler bir Japon yemeğidir. İnce yumurta katmanlarının bir tavada pişirip rulo haline getirilmesiyle yapılır. Dikdörtgen bir omlet tavasında hazırlanır. Uzak doğu restoranlarında garnitür veya sushi dolgusu olarak sıklıkla kullanılır. Bununla birlikte günün her saatinde sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir. İster kahvaltıda, ister atıştırmalık, isterseniz de akşam yemeğinizde küçük bir atıştırmalık olarak Japon omletini hazırlayabilirsiniz.

Kolay omlet tariflerine göz atın.

Bir Porsiyon Japon Omleti Kaç Kalori?

Bir porsiyon Japon omleti 255 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Japon Omleti (Tamagoyaki) için

Malzemeler

  • 4 büyük yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı light soya sosu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Japon Omleti (Tamagoyaki)

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak, dört adet yumurtayı bir kasede çatal veya uzman bir karıştırıcı kullanarak iyice çırpın.
  2. Karışıma bir yemek kaşığı soya sosu, bir yemek kaşığı pirinç sirkesi, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı şeker ekleyin.
  3. Tamagoyaki tavasını orta ateşte ısıtın ve ısınınca bir fırça ile hafifçe yağlayın.
  4. Isıttığınız tavaya yumurta karışımından bir miktar ekleyin.
  5. Yumurta alt kısımdan hafifçe pişince üst kısmını hala yumuşak bırakarak, kenarlara doğru itin.
  6. Ardından tavaya bir miktar daha yumurta karışımı ekleyin.
  7. İlk katmanı yuvarlamaya başlayarak üst üste eklediğiniz yumurta karışımıyla küçük bir yumurta rulosu oluşturun.
  8. Tavayı arada bir yağlayarak ve yumurta ekleyerek işlemi devam ettirin.
  9. Her eklediğiniz katmanla birlikte rulo büyüyecek ve yeni katmanlar eklemek daha kolay olacaktır.
  10. Tamagoyaki servise hazır olduğunda, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Püf Noktası
  • Tamagoyaki piştikten sonra, bir suşi matının üzerine yerleştirin ve sıkıca sararak sağlam bir rulo oluşturun.
  • Özel bir kare tamagoyaki tavası kullanmak zorunlu değildir, ancak normal bir yuvarlak tava kullanmak daha pratik olabilir.
  • Yumurta karışımının yapışmaması için, tavanın her yerinin yağla kaplandığından emin olun.
  • Tamagoyaki, hava almayan bir kapta dondurucuda 2 haftaya kadar saklanabilir. Dondurucuya koymadan önce soğumasına izin verin. Tüketmek istediğinizde, buzdolabına koyarak gece boyunca çözülmesini sağlayın. Sonrasında mikrodalgada ısıtın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo