Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi)

Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi) için

Malzemeler

  • 6 patlıcan
  • 350 gr koyun kıyması
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz
Şeyhü'l Muhşi (Dolmaların Şeyhi)

Nasıl Yapılır

Patlıcanların üçünü saplarına dokunmadan ortadan ikiye kesip içlerini kabak oyucuyla çıkartın. Diğerlerini de ortadan ikiye kesip, orta kısımlarından başlayarak bıçakla üst ve alt taraflarından aralıklı olarak kabuklarını soyun. Karnıyarık usulü ortadan yarısına kadar kesik atın. Tuzlayıp acısının çıkması için su içinde bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Suyunu bırakıp çekince çok ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Otların rengi dönerken ocaktan alın. Patlıcanları sudan çıkarıp süzün ve içlerini kıymalı harçla doldurun. Tencerede kalan tereyağını eritin. Patlıcanları yan yana dizip suyu ilave edin. Kapağını kapatın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarım saat dinlendirin. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Dolmaları yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo