Meksika Biberli Sos

Meksika Biberli Sos
09 Ağustos 2024

Sevgili Ayten Alpün'den pratik ve lezzetli bir sos önerimiz var. Siz de acının her türlüsünü yerim diyenlerdenseniz, kahvaltı ve yemeklerde kullanabileceğiniz acı sosu sizlerle buluşturuyoruz. Yapımında Meksika biberi ve kırmızı biber kullanılan bu sos, hamburger yapımında da kullanılabilir. Peki, acı biberli sos nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, yemeklerin lezzetini ortaya çıkaracak acı biberli sos tarifine geçebiliriz.

Farklı soslar denemeyi sevenler için nefis kapari sos ve dömi glas sosunu da buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Meksika Biberli Sos için

Malzemeler

  • 10-12 adet  Meksika biberi
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 150 ml elma sirkesi
  • 200 ml elma suyu
  • 6 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
Meksika Biberli Sos

Nasıl Yapılır

  1. Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve iri iri doğrayın. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın.
  2. Soğanları ayıkladıktan sonra dört parçaya bölün ve biber ve sarımsakla birlikte hafif taneli kalmasına dikkat ederek mutfak robotunda çekin. 
  3. Elde ettiğiniz bu karışımı bir tavaya alarak zeytinyağını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek 20 dakika daha pişirin. 
  4. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  5. Soğuduktan sonra daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurarak ağzını sıkıca kapayın ve buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo