Vegan Kaşar Peyniri

Vegan Kaşar Peyniri
14 Ocak 2024

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak vegan kaşar peyniri tarifini mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Vegan Kaşar Peyniri için

Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ kaju
  • 1/4 su bardağı tahin
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı dijon hardal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/4 su bardağı vegan maya
  • 1 yemek kaşığı agar agar tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 havuç
Vegan Kaşar Peyniri

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle agar agar tozu dışındaki tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirin.
  2. Küçük bir kaba agar agar tozu ve 1 bardak suyu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.
  3. Kaynadıktan sonra 1 dakika içinde daha fazla karıştırın ve ocaktan alıp robottan geçirdiğiniz karışıma ekleyin.
  4. Malzemeler tamamen pürüzsüz olana kadar tekrar mutfak robotundan geçirin.
  5. Hazırladığınız karışımı yuvarlak yapışmaz bir kaba alın ve sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  6. Sertleştikten sonra kaptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo