400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dut)
3 çorba kaşığı portakal likörü
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr çekilmiş antep fıstığı
3 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı sıcak süt
1 elma
Kuruyemişli Milföy
Nasıl Yapılır
Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin.
Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın.
Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın.
Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin.
Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.