Cevizli İzci Tatlısı

Cevizli İzci Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli İzci Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz 

Şurup için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu 

Süsleme için:

5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

Cevizli İzci Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın.
  2. Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin.
  4. Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 
  5. Tencerede toz şeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. 
  6. Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.

    Farklı tatlar denemek için, cevizli ve elmalı strudel tarifini de deneyebilirsiniz.

    Şefin Yorumu :

    KOLAYLIK İÇİN
    Cevizi ufalamak için rondonuz yoksa, cevizi bir poşete alıp dışına bir mutfak bezi sarın ve merdane veya havan tokmağı ile ezin.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo