Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın.
Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin.
Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Tencerede toz şeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.