- Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pırasaları süzüp geniş bir kaba alın. Peynir, karbonat, tuz, karabiber ve unu ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
- Sıvıyağı tavada kızdırın. Elde ettiğiniz hafif sulu hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili fırında mücver tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :
SOĞAN YERİNE PIRASA
Et ya da sebze yemeği pişireceksiniz ama evde soğan kalmadığını farkettiniz. Eğer buzdolabınızda pırasa varsa sorun çözüldü demektir. Pırasayı temizleyip beyaz kısımlarını kıyın ve soğan yerine kullanın.
Teşekkür ederiz.