600 g haşlanmış nohut ya da 1,5 kutu konserve nohut
2 yemek kaşığı keten tohumu ya da chia tohumu ile 4 yemek kaşığı ılık su
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı kakao tozu
2 yemek kaşığı tarçın
1 tutam deniz tuzu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Agave şurubu, hurma, keçiboynuzu özü ya da karadut özü (arzuya göre)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tahin, fıstık ya da badem ezmesi
Vegan şekersiz çikolata (dilerseniz)
Üstü için
Tahin, fıstık ya da badem ezmesi
Unsuz Sarışın Brownie
Nasıl Yapılır
Keten tohumunu mutfak robotundan geçirip toz haline getirdikten sonra üzerine sıcak su ekleyerek şişmesi için bekletin.
Arzu ettiğiniz tatlandırıcıyla şişmiş keten tohumunu karıştırıp, iyice çırpın.
İçine tahin, fıstık ya da badem ezmesi, vanilya, kakao tozu ve kabartma tozunu ekleyin.
Suyunu süzüp, soğuk suda iyice yıkadığınız nohutları bu karışıma ekleyerek, mutfak robotunda kremamsı ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbına döküp, üstünü dilediğiniz malzemeyle süsleyin. Çatalla şekil verip, 35 dakika pişirin.
Fırından aldıktan yaklaşık yarım saat sonra servis edin.
Teşekkür ederiz.