- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın. Kalan margarini bir kaba alıp toz şekerle çırpın.
- Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını daha sonra kullanmak üzere bir kaba alın. Yumurtanın sarısını şekerli margarine ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve süt ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
- Tezgaha un serpip hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Yağlı kağıda tavşan şekli çizip keserek kalıp şeklinde çıkarın.
- Kağıt kalıbı hamurun üzerine koyup çevresinden keserek tavşan şekilleri çıkarın.
- Tavşan şeklindeki hamurları tepsiye dizip sıcak fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerlerine fırça ile yumurta akı sürün. Kuş üzümleriyle göz yapın.
- Toz şeker serpip tekrar fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca çırpılmış krema ile kuyruklarını, pasta süsleriyle bıyıklarını yapın.
Kolayca hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? O zaman hem lezzetli, hem de pratik tarçınlı kurabiye tarifini deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.