Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Taze Barbunya için

Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya
  • 2 soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
Zeytinyağlı Taze Barbunya

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Soğanları kıyın.
  2. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
  3. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun. Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sofralara çok yakışan zeytinyağlı barbunya veya zeytinyalı barbunya fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo