Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav
07 Ekim 2024

Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden biri olan nohutlu pirinç pilavına kim hayır diyebilir ki? Haşlanmış nohut ve pilavın mükemmel uyumunu yansıtan bu tarife, isteğe göre didiklenmiş tavuk ekleyebilirsiniz. Sokakta satılanları aratmayacak nohutlu pirinç pilavını hazırlarken, püf noktalarından yararlanmayı da unutmayın.

Pilavın sadesini sevenler için, videolu anlatımıyla pirinç pilavı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nohutlu Pilav için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Nohutlu Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir gece önceden nohutları su dolu bir tencereye alın ve üzerine bir çay kaşığı karbonat ekleyip bekletin.
  2. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve temiz bir tencerede üzerine su ekleyerek haşlayın. 
  3. Haşlanan nohutların suyunu süzün ve kenara alın.
  4. Bu esnada pirinci suda bekletin. Ardından bol suyla yıkayıp süzün.
  5. Tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana kadar kavurun.
  6. Kavrulan pirinçlere su ve nohut ekleyin. Üzerine tuz serpiştirin ve çok hafif karıştırarak kapağını kapatın. 
  7. Pirinçleri, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 
  8. Pişirme işleminden sonra, üzerini kağıt havlu ile örtün ve birkaç dakika dinlendirin.
  9. Pirinçleri ezmemeye çalışarak pilav ve nohutu karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine toz biber ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Nohutlu pilavı, kıl biber turşusu eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Nohutları mutlaka bir gece önceden ıslatın. Bu sayede daha kısa sürede haşlanacaktır.
  • Haşlama işlemini, düdüklü tencerede de yapabilirsiniz.
  • Pirinç pilavına su yerine et suyu veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Pilavın tane tane olması ve lezzetinin oturması için, 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo