Maş Fasulyeli Kereviz

Maş Fasulyeli Kereviz
03 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Maş Fasulyeli Kereviz için

Malzemeler

  • 8 temizlenmiş kereviz
  • 2 çay bardağı maş fasulyesi
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 dal dereotu
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 8 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
Maş Fasulyeli Kereviz

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Maş fasulyesini bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün suyla yıkayıp süzün.

Soğanı soyup kıyın.Havucu soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanı bir çay kaşığı tuz ile ovun. Rendelenmiş havucu ekleyip bir kapta harmanlayın.

Zeytin yağı, su ve portakal suyunu bir kasede karıştırın. Kerevizleri tabanı düz bir tencereye yan yana dizin.Üzerlerine maş fasulyeli karışımı paylaştırıp zeytinyağlı sosu gezdirerek dökün.Şekeri serpin.Kaynayınca çok kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu ile süsleyip soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo