Kuru Barbunya Yemeği

Kuru Barbunya Yemeği
13 Ekim 2024

Baklagillerin vazgeçilmezlerinden, ilkbaharda genellikle zeytinyağlı barbunya ile sofralarımızdan eksik etmediğimiz lezzeti, kuru barbunya ile her mevsim tadabiliriz. Malzemeleriniz hazırsa yemeğin detayları aşağıda. 

Barbunya köftesi ve fırında barbunya tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuru Barbunya Yemeği için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru barbunya 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet patates 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • Tuz 
Kuru Barbunya Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Barbunya 12 saat önceden ılık bir suda bırakılır. 
  2. Tencereye yağ alınır ve ısındığında soğan ile sarımsak kavrulmaya başlanır. 
  3. Patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Rengi değişen soğanlara salçalar eklenerek kokuş çıkana kadar kavrulur.
  5. Patates ve barbunya eklenerek harmanlanır. 
  6. Tencere içerisindeki malzemelerin yarısına gelecek kadar su ve bir miktar tuz eklenerek pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo