Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği
15 Mart 2023

Yetiştirilmesi kolay bir bitki olan nohut, ülkemizde genellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Ülkemizde nohut üretiminin en çok olduğu iller Konya, Uşak ve Kırşehir'dir. Nohut ile 15 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyurucu kıymalı Nohut yemeği için hazırsanız tarif aşağıda. 

Nohut ile yapılan alternatif tarifler için etli nohut yemeği, nohut dürümü ve baharatlı nohut cips tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kıymalı Nohut Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr nohut 
  • 150 gr kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ  
  • Tuz
  • Karabiber 
Kıymalı Nohut Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Nohutlar bir gece önceden suda bırakılır. 
  2. Yağ tencereye alınır. Soğan yemeklik doğranarak tencereye alınır. 
  3. Kıyma eklenerek soğan ile kıyma kavrulur. 
  4. Biberler yıkanır, doğranır ve tencereye eklenir. 
  5. Salçalar eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Nohutları bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini ve yumuşamasını sağlar.
  • Nohutları ıslattığınız suya bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için, nohutları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo