Domatesleri yıkayıp dikey olarak yan kısımlarından bir parça kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyarak çıkarıp sepet haline getirin ve tuz serpin. Limonu yıkayıp ince halkalar halinde doğrayın.
Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sivri biberi temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.
Kuru soğanları soyup küçük küçük doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
Bulguru üzerini örtecek kadar sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Domates ve biber salçası, kavrulmuş soğan, maydanoz, taze soğan, sivribiber, tuz, pul biber ve sumağı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız bulgur salatasını domates sepetlerinin içine doldurun. Servis tabaklarına yerleştirip maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.