Çin Usulü Kızarmış Pilav

Çin Usulü Kızarmış Pilav
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çin Usulü Kızarmış Pilav için

Malzemeler

  • 600 gr basmati pirinç
  • 150 gr mantar
  • 2-3 havuç
  • 50 gr taze zencefil
  • 300 gr küçük karides
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
  • 200 gr taze soğan
  • Tuz
Çin Usulü Kızarmış Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın.
  2. Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin.
  3. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  4. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin.
  5. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo