Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı

Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı
03 Haziran 2024

Siyah fasulye, beyaz fasulyenin yarısı kadar karbonhidrat içerir. İçerdiği karbonhidratın %80’ni de diyet liftir. Beyaz fasulyeye oranla %50 daha fazla diyet lif, protein ve kalsiyum bulundurur. Siyah renginden dolayı yüksek miktarda antioksidan içerir. Siyah fasulye ile yapılan Antalya usulü piyaz tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak piyaz ve mercimek piyazı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyah fasulye (Haşlanmış)
  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Maydanoz(İnce kıyılmış)
  • Dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 adet mor soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 çay bardağı tahin (Katıysa biraz sulandırın, akıcı bir kıvamda olmalı)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı sirke
Antalya Usulü Siyah Fasulye Piyazı

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış siyah fasulyeyi derince bir tabağa alın.
  2. Tahin, zeytinyağı, sirke ve sarımsağı bir kasede çırpın.
  3. Haşlanmış fasulyeye sosu ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Yeşillikleri ve mor soğanı da ilave ederek tekrar karıştırın.
  5. Üzerini maydanoz ve mor soğanla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo