Levrek Izgara

Levrek Izgara
02 Kasım 2020

Izgarada pişireceğiniz levrekler için, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz. Hazırsanız, levrek ızgara nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Levrek Izgara için

Malzemeler

  • 2 küçük boy levrek
  • 2 patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3~4 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Levrek Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Levreklerin pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. İçine ve üzerine zeytiniyağı sürüp ızgarada pişirin.
  2. Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  3. Bıçak ucuyla birkaç yerinden delip fırında közleyin. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra uzunlamasına kopmayacak şekilde kesip içine hafifçe zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın.
  4. Patlıcanların içine süzme yoğurdu paylaştırın. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın. Patatesler yumuşadığında uzunlamasına dörde kesip baharat eklenmiş zeytinyağında 2-3 dakika çevirerek pişirin.
  5. Izgarada pişirilmiş levreği servis tabağına alın. Patlıcan ve patatesi ekleyip sıcak servisi yapın. Afiyet olsun.

Nefis güveçte levrek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo