Kaşık Börek Çorbası

Kaşık Börek Çorbası
13 Aralık 2022

İç Anadolu Bölgesi'ne ait olan kaşık börek çorbası, isteğe göre hazır mantı ile hazırlanabilir. İsmine kaşık börek denmesinin nedeni ise, mantıların bir yemek kaşığını doldurmasından gelir. Malzemeleriniz hazırsa, kaşık börek çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaşık Börek Çorbası için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Çorba İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
Kaşık Börek Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Mantının hamurunu hazırlamak için, yumurta, su ve tuzu bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  2. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapın. Üzerine nemli bez örterek 20 dakika dinlendirin.
  3. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  4. Hamur bezelerinin her birini unladığınız mutfak tezgahında oklava veya merdane ile açıp bıçakla kareler kesin. Ortalarına kıyma paylaştırıp kapatın.
  5. Derin bir tencereye soğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyin.
  6. Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Domatesi rendeleyip salçayla birlikte kavurun.
  7. Et suyunu ve suyu ekleyip kaynatın. Sebzeli çeşni ve hazırladığınız mantıları ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızı pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar
avatar
sevdiyar YORUM 13 Aralık 2022, 20:11
sevdiyar Sanarım 1800 lerde mecburi göç yapan ve Anadolu ya yerleştirilen Kırım Tatarları tarafından Türkiyeye getirildi. Suyu süzülmüş, mantı usuli servisine Tataraş deriz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo