Ecevit Çorbası (Kastamonu)

Ecevit Çorbası (Kastamonu)
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ecevit Çorbası (Kastamonu) için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Ecevit Çorbası (Kastamonu)

Nasıl Yapılır

Baldo pirinci yıkayın ve tavuk suyuyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Karışımı tencereye yavaşça ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo