Vegan Şeftali Chia Puding

Vegan Şeftali Chia Puding
28 Eylül 2020

Badem sütü ile hazırlanmış, bal ile tatlandırılmış düşük kalorili raw (pişmeyen) bir tarif. Ayrıca hazırlaması kolay ve hızlı..

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Şeftali Chia Puding için

Malzemeler

  • 250 ml Badem Sütü
  • 3 yemek kaşığı Chia Tohumu
  • 1 yemek kaşığı Bal veya Agave Şurubu
  • 1 adet Şeftali
  • 4 adet Kiraz (opsiyonel)
Vegan Şeftali Chia Puding

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir kasede badem sütünü, chia tohumunu, balı ve şeftaliyi karıştırın. 
  3. Kaseyi streç film ile kaplayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
  4. En az 5-6 saat yada vakit varsa tercihen bir gece dinlendirin. 
  5. Chia tohumları şişip süte kıvam verecektir. 
  6. Dinlendikten sonra servis kaselerine alın.
  7. Üzerini kiraz ve şeftali ile süsleyin. 
  8. İstediğiniz meyve ve süt ile yapabilirsiniz. Ölçülere uymak kaydıyla ;)
  9. Bal veya agave yerine sıvı veya toz 'stevia' tatlandırıcı kullanarak daha da düşük kalorili yapabilirsiniz. 
  10. Afiyet olsun :)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo