Ayvalı Alman Keki

Ayvalı Alman Keki
18 Nisan 2024

Pasta Şefi Didar Yanar'dan çay saatlerine özel ayvalı alman keki tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ayvalı Alman Keki için

Malzemeler

  • 4 adet M yumurta 
  • 145 gr şeker
  • 90 gr süt 
  • 90 gr sıvı yağ
  • 15 gr kabartma tozu 
  • 195 gr un
  • 100 gr çekilmiş fındık

Ayvalı harç için:

  • 2 adet ayva 
  • 40 gr şeker
Ayvalı Alman Keki

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları elma dilim patates şeklinde dilimleyin. Şekeri ekleyin. Teflon tavada çok pişmeyecek şekilde soteleyin. 
  2. Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serip ayvaları üzerine dizilip soğutun. Keki için yumurta ve şekeri çırpın. 
  3. Sıvı yağ, süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozu ilave edip çok çırpmadan karıştırın. 
  4. En son fındık ekleyip karıştırın ve ayvaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin. 
  5. Fırından çıkar çıkmaz ters çevrilip yağlı kağıtdı yavaşça üzerinden alın. Soğuyunca arzuya göre meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo